اخبار > آيدين آغداشلو: «حبيب» هنرمند دو جهان است


  چاپ        ارسال به دوست

بزرگداشت حبيب ‌الله آيت‌اللهي برگزار شد / 2

آيدين آغداشلو: «حبيب» هنرمند دو جهان است

آيدين آغداشلو در مراسم بزرگداشت حبيب‌الله آيت‌اللهي، اين استاد هنرمند را، هنرمند دو جهان توصيف كرد و گفت: «آيت‌اللهي هنرمند دو جهان است؛ او همان‌طور كه به سنت‌هاي پيشين خود پايبند است از هنر غرب نيز غافل نمانده است.»

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، آيدين آغداشلو، نقاش و پژوهشگر كه در مراسم بزرگداشت حبيب‌الله آيت‌اللهي سخنراني كرد، گفت: «براي من افتخار بزرگي است كه در مراسم بزرگداشت استاد بزرگواري مانند استاد حبيب‌اللهي شركت داشته باشم؛ هنرمند متفكري كه قدرش آنچنان كه بايد شناخته نشده و باكي هم نيست به هر حال اثر آدم‌هاي بزرگ در طول سال‌ها و زمان‌ها باقي خواهد ماند حال آنكه او حاضر و ناظر باشد يا نباشد.»

وي به زمان آشنايي خود با آيت‌اللهي اشاره كرد و گفت: «وقتي به عنوان دانشجو وارد دانشكده شدم و استادم سال آخري بود كه آنجا بودند و همان سال موفق به كسب رتبه اول شده و با دريافت بورسيه به خارج از ايران سفر كردند به همين خاطر بود كه در ذهن و ياد من حك شدند. ضمن آنكه هميشه با دقت و شگفتي به آثار ايشان نگاه مي‌كردم. براي مثال پروژه‌اي كه ايشان در آخرين سال داشتند يك چرخ و فلك بود كه با دقت آكادميك آن را خلق كردند.»

آغداشلو در همين زمينه ادامه داد: «بعد از آنكه ايشان براي ادامه تحصيل به پاريس رفتند ما بارها و بارها در مسير هم قرار گرفتيم ضمن آنكه من با برادر ايشان دوست نزديك بودم و خلق‌وخو و ادبشان هميشه مرا تحت تاثير قرار مي‌داد و مرا مجذوب و شيفته خود مي‌كرد.»

اين هنرمند نقاش درباره هنر آيت‌اللهي تصريح كرد: «آيت‌اللهي هنرمند دو جهان است؛ او همان‌طور كه به سنت‌هاي پيشين خود پايبند است از هنر غرب نيز غافل نمانده است. قبل از انقلاب بسياري از هنرمندان براي آنكه از غرب دور نيافتند به سمت هنر غربي مي‌رفتند. در آن زمان گفتار، رفتار و حتي لباس پوشيدن ما تحت تاثير غرب بود و كفه ترازو بيشتر به آن سمت متمايل بود، چرا كه فكر مي‌كرديم نبايد از جهان عقب بمانيم. بعد از انقلاب با برچسب چسباندن هر چيزي كه از حوزه سنت نمي‌آمد، خود را رها ‌كرديم و سعي‌مان بر اين بود كه به آنچه در جهان مي‌گذرد، كاملا بي‌اعتنا باشيم. در چنين زماني استادم اين‌چنين نبودند. ايشان هنرمندي است كه نه به سود جهان غرب عمل مي‌كرد و نه پيشينه خود را از ياد مي‌برد. استاد آيت‌اللهي گفتار، ذهنيات و اساس كار خود را بر سنت نهاد و نسبت به آنچه در دنيا مي‌گذشت نيز بي‌اعتنا نبود و اندوخته خود را از همه جا به دست مي‌آورد.»

آغداشلو به سرچشمه‌هاي فكري اين هنرمند نيز اشاره كرد و افزود: «آيت‌اللهي جزئي از كل روح حكمت و فلسفه است، او ميراث‌دار بزرگ جَدي است كه درك و كوشش را در به‌جا آوردن الزام‌ها داشته و به اين رسيده كه ما نه جزيره‌اي در اين دنياي پهناور هستيم و نه خود را در اين جهان بايد گم كنيم. و اين تعادل در وجود آيت‌اللهي جلوه كرد. هميشه فكر مي‌كردم عرصه براي متفكران دو جهان محدود است ولي در وجود استاد، اين مقاومت به اتصالي برمي‌گردد كه از حكمت و معناي دروني برخوردار بود.»

وي با اشاره به ترجمه‌هاي استاد آيت‌اللهي از كتب کاندينسکی تصريح كرد: «وي آثار كاندينسكي را ترجمه و تشريح كرد و آن را با هندسه سنتي پيوند داد، نه آنكه فقط به هنر غرب بپردازد.»

شايان ذكر است در مراسم «بزرگداشت و نمايشگاه نيم قرن فعاليت هنري و پژوهشي دكتر حبيب‌الله آيت‌اللهي»، استاد جلال‌الدين سلطان‌كاشفي، حبيب‌الله صادقي، محمدعلي رنجبر، محمدابراهيم جعفري، جلال شباهنگي، محمدحسين حليمي و جهانگير الماسي نيز از جمله چهره‌هاي فرهنگي و هنري كشورمان بودند كه حضور داشتند.
گزارش دیگر این نشست را اینجـــــا و اینجـــــا مطالعه فرمایید.


١٥:٢١ - 1392/10/09    /    شماره : ٤٣٤٢    /    تعداد نمایش : ١٠٥٥


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج