اخبار > در ستايش استادي تمام‌عيار و هنرمندي اصيل


  چاپ        ارسال به دوست

بزرگداشت حبيب‌الله آيت‌الهي برگزار شد / 1

در ستايش استادي تمام‌عيار و هنرمندي اصيل

بزرگداشت حبيب‌الله آيت‌اللهي عصر يكشنبه 8 دي‌ماه با حضور استادان و چهره‌هاي فرهيخته فرهنگ و هنر كشور برگزار شد.

به گزارش روابط عمومي فرهنگستان هنر، در اين مراسم علي معلم دامغاني، رئيس فرهنگستان هنر درباره استاد آيت‌اللهي گفت: «اگر تعظيم و تكريمي باشد در مورد مردي چون آيت‌اللهي است كه در حقيقت ميراث‌دار ساليان دراز سنت ماست. آموخته‌هاي او احاطه بر آن چيزي است كه در دنيا وجود دارد و كم هستند كساني كه چون او از اين بهره‌ها برده باشند.»

وي سپس آيت‌اللهي را صاحب همه فنون از جمله شعر دانست و ابياتي در ثناي اين هنرمند بزرگ سرود:

آیت‌اللهی آیتی عجب است / حرفه‌اش فن و محنتش ادب است

كیش آباء متقی دارد / شور تقوای او بدین سبب است

پیرو پير چينيان مانی‌ست / رهرو دین سید عرب است

گِلش از خاك پاك شیراز است / شعرش از ‌آن شريعه طرب است

دانشي‌مرد عرصه هنر است/ حكمت‌آباء و معرفت‌نسب است

گر عظامي، اگر عصامي، اوست / نسبش نيك و بيش از آن حسب است

خود تمام است در فضيلت او / آيت‌اللهي آيتي عجب است

بنا بر اين گزارش جلال شباهنگي، هنرمند گرافيست، نقاش و مجسمه‌ساز ديگر سخنرانان اين مراسم بود. او درباره خصوصيات اخلاقي و كاري استاد آيت‌اللهي اظهار داشت: «من از سال‌هاي 47 يا 48 با استاد آيت‌اللهي در دانشگاه تهران همكار بودم و سال‌هاست كه ايشان را مي‌شناسم، آيت‌اللهي اهل تشريفات نيست، ساده مي‌پوشد، ساده به سفر مي‌رود و اصولا ساده زندگي مي‌كند، اما يك محقق به تمام معناست.»

شباهنگي در خصوص زمينه اطلاعات علمي و پژوهشي استاد آيت‌اللهي تصريح كرد: «آيت‌اللهي يك محقق تمام‌عيار است؛ كافي است نام هنرمندي را پيش آيت‌اللهي ببريد، ايشان تمام سوابق هنري او را با جزئيات به شما خواهد گفت. اطلاعات ايشان در مورد هنرمندان و هنر به قدري زياد است كه مي‌تواند ساعت‌ها درمورد آن صحبت كند و اطلاعات بسياري را به شما بدهد.»

وي با ذكر خاطره‌اي از سخنراني آيت‌اللهي در سال‌ها قبل به دانش قرآني ايشان اشاره كرد و ادامه داد: «در جشنواره‌اي در شهر گرگان، ايشان چندين دقيقه قبل از برنامه متوجه شدند كه بايد سخنراني كنند و موضوع سخنراني خود را نور و سايه انتخاب كرد؛ چرا كه معتقدند در جاي‌جاي قرآن از نور و سايه بحث شده است. قرآني را در جيب خود داشتند كه مي‌خواستند با استناد به آيات الهي موضوع مورد بحث خود را ارائه دهند.»

محمدحسين حليمي، هنرمند نقاش سخنران بعدي اين مراسم نيز با اشاره به جامعيت استاد آيت‌اللهي گفت: «امروز بزرگاني اينجا هستند كه نورشان چون ستاره‌هايي درخشان است اما در ميان اين ستاره‌ها، ستاره‌اي چون آيت‌اللهي مي‌درخشد و نور او عالمگير است و وجودش بر تمام ما تاثير گذاشته است.»

وي ادامه داد: «صحبت درباره شخصيت علمي و هنري كسي كه جامع‌ باشد، بسيار سخت است و همه اينجا جمع شديم تا از مقام و شأن كسي قدرشناسي كنيم كه شهرتش به واسطه مقام علمي، هنري و استادي است كه استادي و معلمي ايشان از ديگر خصوصياتشان ارزشمندتر است.»

حليمي با اشاره به سابقه چهار دهه آشنايي با خانواده آيت‌اللهي به فعاليت‌هاي هنري همسر و دختر استاد آيت‌اللهي نيز اشاره كرد و آنها را خانواده‌اي هنرمند شمرد كه متاسفانه فعاليت‌هاي هنري‌شان كمتر در جامعه انعكاس داشته و افزود: «ايشان از خانواده‌اي اصيل علمي و مذهبي از اقليم فارس هستند و هويت فرهنگي ايشان ابتدا در چنين خانواده‌اي شكل گرفته و ايشان با چنين پيشينه‌اي كسب علم كرده و با اطمينان خاطر درباره شرق و غرب به پژوهش پرداخته و توانسته با علم و آگاهي به مطالعه بپردازد و اگر راهنمايي ايشان در انتخاب دانشگاه و ادامه تحصيلم در خارج از كشور نبود، شايد امروز من راه ديگري را رفته بودم.»

وي سپس درباره خدمات هنري و علمي آيت‌اللهي گفت: «ما در اين سال‌ها كسي را نمي‌شناسيم مثل آيت‌اللهي كه اين‌قدر خدمات شايسته انجام داده باشد. خدمات مديريتي، برنامه‌ريزي دوره‌هاي آموزشي، ايجاد موسسات علمي و دانشگاهي در تمام استان‌هاي كشور بعد از انقلاب اسلامي از جمله خدمات شايسته اين هنرمند بزرگ است.»

حليمي به استادان آيت‌اللهي اشاره كرد و گفت: «در دانشگاه تهران استادان حيدريان، حميدي و جوادي‌پور از استاداني بودند كه به تعليم اين استاد پرداختند. ايشان در فرانسه نيز در دوره‌اي به تحصيل پرداختند كه حساسيت بسياري داشت. استاد آيت‌اللهي هم‌دوره با زنده‌يادان مكتبي، مميز و استادان پرمايه‌اي بودند. نقاشي به سبك جديد، پيكره‌سازي، معماري داخلي، زيبايي‌شناسي و علوم هنري را فرا گرفتند و در سال 1349 در دانشگاه تهران همزمان با استادان بزرگ ديگر به خدمت پرداختند.»

اين هنرمند ادامه داد: «آيت‌اللهي هنرمندي با خلاقيت، پژوهشگري با هويت اسلامي و معلمي است كه در عالم تربيت با اخلاص بسيار با تكيه بر هويت ايران و اسلام به آموزش پرداخته است و مدرنيزمي را برگزيده كه پايه‌هاي ايراني و اسلامي داشته است و به فهم درست دانش بشري معتقد است. در تجزيه و تحليل هنري كارشناس برجسته‌اي است و ما كمتر كسي را چون آيت‌اللهي داريم كه اين‌قدر كار كرده باشد. ايشان درباره نگارگري آن‌قدر تحقيق و بررسي كرده كه مي‌تواند ساعت‌ها درباره آثار هنري بحث كند.»

در ادامه مراسم، سه جلد از آثار پژوهشي حبيب‌الله آيت‌اللهي با عناوين «كشكول هنر»، «ناباوري‌هاي باورشده» و «تاريخ انتقادي هنر معاصر غرب» رونمايي شد.

گزارش تصویری مراسم (1)
گزارش تصویری مراسم (2)


١٥:١٧ - 1392/10/09    /    شماره : ٤٣٤١    /    تعداد نمایش : ١٤١٨


نظرات بینندگان
این خبر فاقد نظر می باشد
نظر شما
نام :
ایمیل : 
*نظرات :
متن تصویر:
 

خروج